Evenimente regionale

Prima   |  Noutăţi | Comisia aprobă măsura de sprijin pentru promovarea transferului de transport de marfă la calea ferată în Saxonia-Anhalt (Germania)

Comisia aprobă măsura de sprijin pentru promovarea transferului de transport de marfă la calea ferată în Saxonia-Anhalt (Germania)

           
21.02.2020   933 Accesări    

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, măsurile de ajutor pentru a încuraja trecerea transportului de mărfuri la calea ferată în Saxonia-Anhalt din Germania. Schema de ajutor are un buget de 3 milioane de euro și se va aplica până în 2024. Măsurile de ajutor individuale acordate între 2013 și 2018 au o valoare totală de aproximativ 1,5 milioane EUR. Sprijinul are forma unor subvenții directe către proprietarii infrastructurii feroviare private, pentru a contribui la costurile de construcție, modernizare și renovare a sistemelor de cale ferată, a conexiunilor feroviare și a instalațiilor de încărcare și descărcare. Comisia a constatat că sistemul și măsurile de ajutor individual promovează transferul transportului de mărfuri de la drum la calea ferată în Saxonia-Anhalt. În special, Comisia a constatat că măsurile de sprijin sunt necesare, deoarece, în caz contrar, proprietarii infrastructurii de transport feroviar privat de marfă nu ar avea stimulente suficiente pentru a efectua investiții în astfel de infrastructuri feroviare și ar folosi, prin urmare, alte forme de transport mai poluante.