print
Comisia aprobă peste 22 de milioane EUR de sprijin public pentru promovarea operabilității transportului feroviar în Olanda
13.11.2019
897 Accesări

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, 22,2 milioane de euro din sprijinul public pentru echipamentele de gestionare a modernizării eficiente a locomotivelor de marfă din Olanda. Schema va contribui la transformarea sistemelor feroviare mai interoperabile în UE fără a denatura concurența în mod necorespunzător. În octombrie 2019, Țările de Jos au notificat Comisiei planurile lor de a sprijini modernizarea a 99 de locomotive transfrontaliere de marfă cu cel mai nou echipament de bord al sistemului european de gestionare a traficului feroviar (ERTMS). ERTMS este un sistem de siguranță care asigură respectarea de către trenuri a restricțiilor de viteză și a stării de semnalizare. Se preconizează că acest sistem va permite crearea unui sistem feroviar european fără probleme și va crește siguranța și competitivitatea sectorului feroviar european.

Regulamentul de punere în aplicare a UE privind planul european de desfășurare ERTMS prevede ca aproximativ 30% - 40% din așa-numitele coridoare de rețea de bază europene să fie echipate cu ERTMS până în 2023. Pentru a îndeplini aceste cerințe, Olanda intenționează să implementeze cea mai recentă versiune a ERTMS pe o mare parte din rețeaua sa națională de căi ferate, care face parte din coridoarele de rețele centrale europene. În consecință, proprietarii locomotivelor, care au investit în reamenajarea locomotivelor lor de marfă cu versiuni anterioare ale echipamentelor de bord ERTMS în trecut, vor trebui acum să actualizeze echipamentele existente pentru a asigura interoperabilitatea cu cea mai recentă versiune a ERTMS și va trebui să facă față costurilor semnificative.

Copyright © 2024 Consiliul Concurenței