print
Ajutorul de stat: Comisia deschide investigația privind sprijinul public propus pentru instalația Peugeot din Spania
05.07.2019
819 Accesări

Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată pentru a evalua dacă planul spaniol de a acorda PSA 20,7 milioane de euro pentru investiții în instalația sa existentă de automobile din Vigo (Spania) este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat regionale.

Comisarul Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenței, a declarat: " Investițiile publice sunt importante pentru stimularea creșterii economice în regiunile defavorizate din Europa. Cu toate acestea, trebuie să evităm ratele de subvenționare dăunătoare între statele membre. cu adevărat necesar pentru ca Peugeot să investească în procese de producție cu adevărat inovatoare în Vigo și dacă va dezvolta în continuare regiunea fără a distorsiona în mod nejustificat concurența sau a afecta coeziunea în UE " .

PSA este un mare grup industrial care activează în sectorul auto. PSA investește aproximativ 500 de milioane de euro în noi linii de producție pentru lansarea de noi vehicule, precum și pentru îmbunătățirea procesului în instalația existentă a Peugeot Citroën Automobiles España din Vigo, Spania.

Copyright © 2024 Consiliul Concurenței